MENU 4 (L)

Κρατικές λεκάνες του Σάο Πάολο

Η πολιτεία του Σάο Πάολο, όπως η Βραζιλία, εξυπηρετείται από πολλά ποτάμια. Σημείωση για τον ακόλουθο χάρτη Οι επτά λεκάνες απορροής που αποστραγγίζουν το Σάο Πάολο προσγειώνεται σύμφωνα με τα σκέλη.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:03-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


Κρατικές λεκάνες του Σάο Πάολο

Η πολιτεία του Σάο Πάολο, όπως η Βραζιλία, εξυπηρετείται από πολλά ποτάμια. Σημείωση για τον ακόλουθο χάρτη Οι επτά λεκάνες απορροής που αποστραγγίζουν το Σάο Πάολο προσγειώνεται σύμφωνα με τα σκέλη.



São Paulo State Hydrographic Basin




Ένα ποτάμι και πολλά τοπία



Rio Tietê-Sao Paulo




Πλοήγηση του ποταμού Tietê: Από πηγή σε στόμα

Αναζητήστε τον ποταμό Tietê στον χάρτη και την περιοχή που καταλαμβάνει η λεκάνη απορροής σας.

Συνειδητοποιήσατε ότι είναι πολύ εκτεταμένο, με μήκος 1 χλμ. Η πηγή του βρίσκεται στον δήμο των πωλήσεων, περίπου 840 μ. Υψόμετρο στην Serra Do Mar. Στο χώρο της πηγής του ποταμού Tietê, δημιουργήθηκε ο ποταμός Tietê Park για να προστατεύσει και να διατηρήσει τη βλάστηση και τα ποτάμια.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Ο ποταμός Tietê διασχίζει αρκετές τοποθεσίες. Κοιτάζει 62 δήμους και διασχίζει το κράτος όλη τη νοτιοανατολική κατεύθυνση μέχρι να βρει τον ποταμό Paraná. Ο ποταμός Tietê είναι ένας παραπόταμος του ποταμού Paraná.

Αλλά γιατί ο ποταμός κάνει αυτό το μονοπάτι και όχι άλλο, αν είναι μόνο 22 χλμ. Από την ακτή; Εάν απαντήσατε ότι οφείλεται στην ανακούφιση, το πήρατε σωστά!

Τα νερά ταξιδεύουν στο έδαφος από υψηλότερο επίπεδο σε άλλο χαμηλότερο. Ο ποταμός Tietê γεννιέται στην ορεινή ανακούφιση της Serra do Mar, στη δυτική (δυτική) πλαγιά, και κατεβαίνει σε κατώτερη γη μέχρι να βρει το στόμα του στις χαμηλές χώρες του ποταμού Paraná.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανακούφιση έχει μεγάλη επιρροή στη λεκάνη απορροής ενός τόπου, όπως είναι αυτή που καθορίζει τα όρια μεταξύ των λεκανών, την ίδρυση διαχωριστικών νερού και επίσης σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουν αυτά τα νερά.

Η κλίση μεταξύ του διαιρέτη νερού και του κύριου ποταμού μέσω του οποίου ο τρέχει ο παραποτάτος ονομάζεται Strand.

Κλίση - κλίση μεταξύ του διαιρέτη νερού και του κύριου ποταμού





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Μετά την πορεία του, ο ποταμός διασχίζει τη μητροπολιτική περιοχή του Σάο Πάολο και για πολλές δεκαετίες λαμβάνει αστική απόρριψη λυμάτων και βιομηχανικά απόβλητα από περισσότερους από 30 δήμους στην περιοχή. Έτσι, σε ορισμένα σημεία ο ποταμός Tietê είναι εντελώς μολυσμένος. Τα νερά των μολυσμένων ποταμών, εκτός από την κακή μυρωδιά, προκαλούν ασθένειες στον πληθυσμό όπως: διάρροια, ηπατίτιδα, τυφοειδής πυρετός, αναπνευστική νόσο, μεταξύ άλλων.

Αεροφωτογραφία του ποταμού Tietê, στο τέντωμα όπου διοχετεύθηκε με τη διέλευση της μητροπολιτικής περιοχής του SP.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




Στον δήμο του Σάο Πάολο, ο ποταμός Tietê συνορεύει με τον οδό Terginal Express Road Tietê, ο οποίος, μαζί με το περιθωριακό Pinheiros, αποτελεί το κεντρικό οδικό σύστημα της πόλης. Στις όχθες του περιθωριακού δρόμου, ο ποταμός διοχετεύθηκε όλα, ένας πόρος που χρησιμοποιήθηκε για να αποφευχθεί οι συνεχείς πλημμύρες που συνέβησαν στην περιοχή.

Οι πλημμύρες ή οι πλημμύρες είναι φυσικά φαινόμενα μεταφορικού νερού του ποταμού σε περιόδους έντονης και συνεχείς βροχοπτώσεις, αλλά επιδεινώνονται από ανθρώπινες παρεμβολές, όπως: κατοχή περιθωρίων ποταμών, στεγανοποίηση του εδάφους, παράκτια δάσος, λάσπη και συσσώρευση απορριμμάτων που ρίχνονται στα ποτάμια.




Σύμφωνα με την Εταιρεία Τεχνολογίας Περιβάλλοντος (CETESB), το 36% της ρύπανσης Tietê προέρχεται από σκουπίδια που ρίχνονται στους δρόμους, το οποίο λαμβάνεται από βροχοπτώσεις σε φρεάτια, ρέματα και τελειώνει στο Ρίο.



Η συσσώρευση ρύπων στο νερό, ειδικά τα εγχώρια απορρυπαντικά, προκαλεί την εμφάνιση αφρού στον ποταμό κοντά στο Pirapora do bom Jesus Dam.

Στον Δήμο της Pirapora κάνει τον Ιησού, τα νερά του ποταμού Tietê έχουν αφρώδες.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Μετά τη διαδρομή του στο εσωτερικό, ο ποταμός λαμβάνει περισσότερες επιθέσεις από τη γεωργία: φυτοφάρμακα, τα οποία μεταφέρονται από βρόχινα ύδατα, και ο Vinker απορρίπτεται από μερικά φυτά αλκοόλ και ζάχαρης.

Στην πιο κεντρική διαδρομή του κράτους και με τη συμβολή των παραποτάμων και των βροχοπτώσεων, η ποιότητα του νερού του ποταμού Tietê βελτιώνεται, όπως μπορείτε να δείτε στην τουριστική πόλη Barra Bonita, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού, όπου είναι η παλαιότερη Λατινική Αμερική Eclusa, η οποία επιτρέπει την πλοήγηση και την μετατόπιση των αγαθών στον ποταμό Paraná, μια κυκλοφορία γνωστή ως πλωτή οδός Tietê-Paraná.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




Η ECLUSA, που χτίστηκε στον ποταμό Tietê στο Barra Bonita, επιτρέπει στα σκάφη να κερδίσουν την ανισότητα των 26 μέτρων που δημιουργήθηκε με την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φυτού.




< /mp -img>

Η Eclusa, χτισμένη στον ποταμό Tietê στο Barra Bonita < /h3>


Σε ολόκληρο τον ποταμό Tietê, καθώς και άλλα ποτάμια από το Σάο Πάολο, χτίστηκαν πολλά υδροηλεκτρικά φυτά, όπως τρεις αδελφοί στους δήμους της Ανδραντίνης και του Pereira Barreto, 28 χλμ. Από τη συμβολή με τον ποταμό Paraná.

Έτσι, φτάσαμε στο τέλος της πλοήγησής μας μέσω του Ρίο, στον δήμο της Itapura, στη συρροή του ποταμού Tietê με τον ποταμό Paraná.

Γλωσσάριο

Πλατιακό δάσος: ιθαγενή κάλυψη βλάστησης που συνορεύει με ποτάμια, λίμνες και ελατήρια. Η βλάστηση προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση και όταν απομακρυνθούν τα παράκτια δάση, με τη δράση των βροχών, τα ιζήματα (αναλυτικό έδαφος) μεταφέρονται στα ποτάμια που προκαλούν τη σάρωση τους.

Μπουκάλι: Όταν τα ποτάμια έχουν τα κρεβάτια τους που καταλαμβάνουν τα εδάφη που μεταφέρονται από τις βροχές, αφήνοντας το κρεβάτι τους πιο ρηχό που μπορεί να δημιουργήσει υπερχείλιση.



Vinhoto: Ο βοσκός και ο δύσοσμος υπολείμματα που έμειναν μετά την απόσταξη του αποθέματος ζαχαροκάλαμου ζυμωμένου, για να αποκτήσουν αλκοόλ καυσίμων. Για κάθε λίτρο αλκοόλ που παράγεται 12 λίτρα του Vinhoto απορρίπτονται ως υπόλειμμα και εάν πεταχτεί στα ποτάμια αποτελεί σοβαρή πηγή ρύπανσης. Το Vinhoto μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παραγωγή λιπασμάτων ή βιοαερίου.



ECLUSA: Λειτουργεί ως ένα είδος ανελκυστήρα για τα σκάφη για να διασχίσουν την ανομοιογενή πορεία που διακόπτεται από φράγματα. Έρχονται σε μια συμπεριφορά που κλείνει και γεμίζει ή εκκενώνεται μέχρι να είναι στο ίδιο επίπεδο με το υδατόδρομο που επιτρέπει στην περιήγηση να συνεχιστεί.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira