MENU 0 (L)

Державні вододіли Сан -Паулу

Штат Сан -Паулу, як і Бразилія, обслуговує багато річок. Примітка на наступній карті Сім вододілів, які витікають землі Сан -Паулу відповідно до пасм.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:03-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


Державні вододіли Сан -Паулу

Штат Сан -Паулу, як і Бразилія, обслуговує багато річок. Примітка на наступній карті Сім вододілів, які витікають землі Сан -Паулу відповідно до пасм.



São Paulo State Hydrographic Basin




Річка та багато пейзажів



Rio Tietê-Sao Paulo




Навігація по річці Т'єт: від джерела до рота

Шукайте річку Т'єте на карті та території, яку займає ваш вододіл.

Ви зрозуміли, що він дуже обширний, завдовжки 1 100 км. Її джерело знаходиться в муніципалітеті Салополіс, близько 840 м висоти в Серрі -до березня. На місці джерела річки Т'єт парк річки Тітче був створений для захисту та збереження рослинності та річкових джерел.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Річка Т'єте перетинає кілька місць. Він купає 62 муніципалітети і перетинає державу весь південно -східний напрям, поки не знайде річку Парана. Річка Т'єт - це притока річки Парана.

Але чому річка робить цю стежку, а не інша, якщо вона знаходиться всього в 22 км від узбережжя? Якщо ви відповіли, що це через полегшення, ви правильно зрозуміли!

Води подорожують землею з вищого рівня до іншого нижнього. Річка Тітче народжується в гірському рельєфі Серра -ду -Мар, на заході (західному) схилі, і спускається вниз, щоб колись опустити землю, поки не знайде рот у низьких землях річки Парана.

Ось чому полегшення має великий вплив на вододіл місця, оскільки саме те, що визначає межі між басейнами, встановлює роздільники води, а також до того, до якого напрямку йдуть ці води.

Нахил між подільником води та головною річкою, через яку проходять притоки, називається ниткою.

Нахил - нахил між подільником води та головною рікою





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Після свого курсу річка перетинає столичний регіон Сан -Паулу, і протягом багатьох десятиліть отримує міські виділення з каналізації та промислові відходи з більш ніж 30 муніципалітетів у регіоні. Тож у деяких моментах річка Т'єт повністю забруднена. Води забруднених річок, окрім поганого запаху, викликають захворювання для населення, таких як: діарея, гепатит, тифої лихоманки, дихальні захворювання, серед інших.

Повітряний вид на річку Т'єт, на розтяжці, де вона була спрямована, перетинаючи столичний регіон СП.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




У муніципалітеті Сан -Паулу, річка Тієт, межує з маргінальною дорогою Тієт -Експрес, яка разом з граничним Пінхейросом складає головну дорожню систему міста. На березі граничної дороги річка була спрямована, ресурс, який використовується для уникнення постійних повеней, що відбувалися в цьому районі.

Повені або повені - це природні явища транспортуючої річки води в періоди інтенсивних та безперервних опадів, але посилюються за допомогою втручання людини, таких як: окупація річки, гідроізоляція ґрунту, прибережне ліс, мусянг та накопичення сміття, кинутих у річки.




За даними Компанії з екологічних санітарних технологій (Cetesb), 36% забруднення Тієт походить від сміття, кинутих на вулиці, яке приймається опадами до каналізацій, потоків та закінчення в Ріо.



Накопичення забруднюючих речовин у воді, особливо домашніх миючих засобів, викликає появу пінів у річці поблизу Пірапора -До -Бом Ісус -Дам.

У муніципалітеті Пірапора до бом Ісуса, води річки Тітес мають піни.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Слідом за своїм маршрутом у внутрішніх справах, річка отримує більше агресій від сільського господарства: пестицидів, які переносяться дощовою водою, і вінокер, скинутий деякими рослинами алкоголю та цукру.

На самому центральному маршруті держави та з внеском притоків та опадів якість води річки Тітче покращується, як ви бачите в туристичному місті Барра Боніта, розташованому на березі річки, де вона є найстарішою Латинською Америкою Еклуса, яка дозволяє навігації та переміщення товарів до річки Парана, циркуляції, відомого як водний шлях Тієт-Парана.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




Еклуса, побудована на річці Т'єте в Баррі Боніта, дозволяє суднам виграти 26 -метровий нерівномірність, яка була створена з будівництвом гідроелектричного заводу.




<макет = "чуйна" width = "970" висота = "727" src = "/img/teaching-foundation/sao-historia-geography-52-06-n.jpg" alt = "the Eclusa, Побудований на річці Тієт у Баррі Боніта ">


Еклуса, побудований на річці Тітче в Баррі Боніта




По всій річці Т'єт, а також інших річок із Сан -Паулу було побудовано кілька гідроелектричних рослин, таких як троє братів у муніципалітетах Андрадіна та Перейри Баррето, 28 км від злиття з річкою Парана.

Таким чином, ми дійшли до кінця нашої навігації через Ріо, в муніципалітеті Ітапура, в злиті річки Тітче з рікою Парана.

Глосарій

Прибережний ліс: рідне рослинність, що межує з річками, озерами та джерелами. Рослинність захищає ґрунт від ерозії, а коли прибережні ліси видаляються, при дії дощів відкладення (розрізаний ґрунт) транспортуються на річки, що спричиняють їх мусянгу.

Пляшка: Коли у річок є свої грядки, зайняті ґрунтами, що переносяться дощами, залишаючи їх ліжко більш неглибоко, що може спричинити переливи.



VINHOTO: Вівчарка та смердючий залишок залишилися після дистиляції ферментованого запасу цукрової тростини, щоб отримати паливний спирт. Для кожного літра алкоголю, що виробляв 12 літрів Вінхото, відкидаються як залишки, і якщо кинутись у річки є серйозним джерелом забруднення. Вінхото може використовуватися як виробництво добрив або біогазу.



Еклуса: Він діє як своєрідний ліфт для суден, щоб перетинати нерівномірність річки, перерваний дамами. Вони приходять у поведінку, яка закривається і наповнює або спорожняє, поки вона не буде на тому ж рівні, що і водотоки, що дозволяє перегляду продовжувати.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira