MENU 1 (L)

São Paulo State Watersheds

Staten São Paulo, liksom Brasilien, serveras av många floder. Observera på följande karta de sju vattendragen som dränerar São Paulo landar enligt strängarna.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:03-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


São Paulo State Watersheds

Staten São Paulo, liksom Brasilien, serveras av många floder. Observera på följande karta de sju vattendragen som dränerar São Paulo landar enligt strängarna.



São Paulo State Hydrographic Basin




En flod och många landskap



Rio Tietê-Sao Paulo




Navigera i floden Tietê: från källa till mun

Leta efter floden Tietê på kartan och det område som ditt vattendrag upptar.

Du insåg att det är mycket omfattande, med 1 100 km lång. Källan finns i kommunen Salesópolis, cirka 840 m höjd i Serra do Mar. På platsen för floden Tietê, skapades floden Tietê för att skydda och bevara vegetationen och flodkällorna.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Tietê -floden korsar flera platser. Den badar 62 kommuner och korsar staten hela sydöstra riktningen tills den hittar floden Paraná. Tietê -floden är en biflod till floden Paraná.

Men varför gör floden denna väg och inte en annan, om den bara är 22 km från kusten? Om du svarade att det är på grund av lättnaden, har du rätt!

Vattnet reser marken från en högre nivå till en annan lägre. Tietê -floden är född i den bergiga lättnaden av Serra Do Mar, i väster (västra) sluttningen, och går ner till ständigt lägre land tills den hittar munnen i de låga länderna i Paraná -floden.

Det är därför lättnaden har ett stort inflytande på vattendraget på en plats, eftersom det är den som bestämmer gränserna mellan bassängerna, etablera vattendelare och också i vilken riktning dessa vatten går.

Lutningen mellan vattendelaren och huvudfloden genom vilken bifloderna körs kallas Strand.

Lutning - Lutning mellan vattendelaren och Main River





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Efter sin kurs korsar floden Metropolitan Region São Paulo och har under många decennier fått urban avloppsutsläpp och industriavfall från mer än 30 kommuner i regionen. Så på vissa punkter är floden Tietê helt förorenad. Vattnet i förorenade floder, förutom den dåliga lukten, orsakar bland annat sjukdomar, såsom: diarré, hepatit, tyfusfeber, andningssjukdom, bland andra.

Luftvy av floden Tietê, i sträckan där den kanaliserades genom att korsa storstadsregionen SP.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




I kommunen São Paulo gränsar floden Tietê av Tietê Marginal Express Road som tillsammans med marginella Pinheiros utgör stadens huvudvägssystem. På stranden av den marginella vägen kanaliserades floden, en resurs som användes för att undvika de ständiga översvämningarna som inträffade i området.

Översvämningar eller översvämningar är naturliga fenomen med överförande flodvatten i perioder med intensiv och kontinuerlig nederbörd, men förvärras av mänsklig inblandning såsom: ockupation av flodmarginaler, markvattentätning, riparianskog, siltning och ackumulering av skräp som kastas i floderna.




Enligt Environmental Sanitation Technology Company (CETESB) härstammar 36% av Tietê föroreningar från skräp som kastas på gatorna, som tas av nederbörd till manhål, bäckar och slutar i Rio.



Ackumulering av föroreningar i vattnet, särskilt inhemska tvättmedel, orsakar utseendet på skum i floden nära Pirapora do Bom Jesus Dam.

I kommunen Pirapora gör Bom Jesus, har floden Tietê skum.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Efter sin väg i det inre får floden fler aggressioner från jordbruket: bekämpningsmedel, som bärs av regnvatten, och vinkaren dumpas av vissa växter av alkohol och socker.

I statens mest centrala väg och med bidrag från bifloder och nederbörd förbättras kvaliteten på vattnet i floden Tietê, som du kan se i turiststaden Barra Bonita, belägen vid floden, där den är är den äldsta Latinamerika Eclusa, som tillåter navigering och förskjutning av varor till Paraná-floden, en cirkulation känd som Tietê-Paraná Waterway.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




Eclusa, byggd vid floden Tietê i Barra Bonita, gör det möjligt för fartygen att vinna den 26 -meter -höga ojämnheten som skapades med byggandet av den hydroelektriska anläggningen.





Eclusa, byggd vid floden Tietê i Barra Bonita




I hela floden Tietê, liksom andra floder från São Paulo, byggdes flera vattenkraftverk, såsom tre bröder i kommunerna i Andradina och Pereira Barreto, 28 km från sammanflödet med floden Paraná.

Således nådde vi slutet av vår navigering genom Rio, i kommunen i Itapura, i sammanflödet av floden Tietê med floden Paraná.

Ordlista

Riparian Forest: Native Vegetation Cover som gränsar till floder, sjöar och fjädrar. Vegetationen skyddar jorden från erosion och när de riparianskogarna avlägsnas, med verkan av regn, transporteras sedimenten (uppdelad jord) till floderna som orsakar deras siltning.

Flaska: När floderna har sina sängar ockuperade av jordar som bärs av regn, lämnar deras säng mer grunt vilket kan generera överflöden.



Vinhoto: Shepherd och illaluktande rest kvar efter destillationen av fermenterat sockerrörsbestånd för att få bränsle alkohol. För varje liter alkohol som produceras är 12 liter Vinhoto kasserade som rester, och om det kastas i floderna är en allvarlig källa till föroreningar. Vinhoto kan användas som gödningsmedel eller biogasproduktion.



Eclusa: Det fungerar som en slags hiss för fartyg att korsa ojämnheten i en flodkurs avbruten av dammar. De kommer i ett beteende som stänger och fyller eller töms tills det är på samma nivå som vattendraget som gör att surfningen kan fortsätta.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira