MENU 1 (L)

САО ПАУЛО СТАУЛД САВЕРСХЕДС

Државом Сао Пауло, попут Бразила, опслужује многе реке. Напомена на следећој мапи седам водених вода које су одливене са САО ПАУЛО-ом у складу са праменовама.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:03-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


САО ПАУЛО СТАУЛД САВЕРСХЕДС

Државом Сао Пауло, попут Бразила, опслужује многе реке. Напомена на следећој мапи седам водених вода које су одливене са САО ПАУЛО-ом у складу са праменовама.



São Paulo State Hydrographic Basin




Река и многи пејзажи



Rio Tietê-Sao Paulo




Навигација реке Тиете: од извора до уста

Потражите реку Тиете на мапи и подручју које ваше водене воде заузима.

Схватили сте да је то веома опсежно, са дужином од 1 100 км. Његов извор је у општини Схерелополис, око 840 м надморске висине у Серри, на месту извора реке Тиете, речни парк је створен да заштити и очува вегетацију и реке.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Ривер Тиете прелази неколико локација. Купа 62 општине и прелази држави сав југоисточни смер док не нађе реку Парана. Река Тиете је притока реке Парана.

Али зашто река чини овај пут, а не други, ако је од обале само 22 км? Ако сте одговорили да је то због олакшања, схватили сте то право!

Воде путују тло са вишег нивоа до другог ниже. Река Тиете Рођена је у планинском рељефу Серре до Мар-а, на западу (западни) нагиб и спушта се до икад нижег земљишта док не нађе уста у ниским земљама реке Парана.

Због тога олакшање има велики утицај на сливу места, јер је то онај који одређује границе између базена, успостављање водених раздјелника и и на тај смер иду.

Нагиб између воденог раздјелника и главне реке кроз које се изводи притоке назване су Странд.

Нагиб - нагиб између водене воде и главне реке





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Након курса, река прелази митрополитански регион Сао Паула, а већ много деценија прима урбанистичку канализацију и индустријски отпад из више од 30 општина у региону. Дакле, у неким поенима, река Тиете је потпуно загађена. Воде загађених река, поред лошег мириса, узрокују болести становништва, као што су: пролив, хепатитис, тифусна грозница, респираторна болест, између осталих.

АЕРИЈСКИ ПОГЛАВЉЕ ТЕИТЕТЕ РИВЕР-а, у исеру где је било каналише прелазећи митрополитански регион Сп.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




У општини Сао Пауло, река Тиете граничи на Тиете Маргинал Екпресс Роад, а заједно са маргиналним Пинхеиросом чини градски главни систем пута. На обали маргиналног пута река је била усмерена, ресурс који се користи за избегавање сталних поплава који су се догодили у том подручју.

Поплаве или поплаве су природне појаве трансакције речне воде у периодима интензивне и континуиране кише, али су погоршани људским уплитањем, као што су: окупација реке маргине, хидроизолације тла, прикупљања шума, силације и накупљања смећа у рекама.




Према компанији Цомпани Цомпани за технологију заштите животне средине (ЦЕТЕСБ), 36% од загађења Тиетета потиче од смећа бачено на улицама, које се узимају киша до штрохова, потока и завршава у Рију.



Акумулација загађивача у води, посебно домаћим детерџентима, узрокује појаву пенака у реци у близини Пирапоре до Бом Исус Дам.

У општини Пирапора до бомбе Исус, воде реке Тиете имају пене.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Након руте у унутрашњости, река добија више агресије из пољопривреде: пестициди који носе кишни вода, а винкер одбачен од стране неких биљака алкохола и шећера.

У најчешћим путем државе и са доприносом притока и кише, квалитет воде реке Тиете Тиете се побољшава, као што можете да видите у туристичком граду Барра Бонита, смештене на обали реке, где је је најстарија Латинска Америка ЕЦЛУСА, која омогућава пловидбу и расељавање робе на реку Парана, циркулацијом познатом као и водени пут Тиете-Парана.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




ЕЦЛУСА, саграђена на реци Тиете у Барри Бонита, омогућава пловилама да освоје 26 -Метер -Хигх неравнина која је створена са изградњом хидроелектране.



<бр /> <Лаиоут = "Одговорна" ширина = "970" висина = "727" срц = "/имг / теацхинг-фоундатион / сао-хисториа-геограпхи-52-06-н.јпг" алт = "ЕЦЛУСА, Изграђен на реци Тиете у Барри Бонита "> <бр /> <х3 цласс =" цитацао "> ЕЦЛУСА, изграђена на реци Тиете у Барри Бонита <бр /> <бр />

Кроз ријеку Тиете, као и друге реке из Сао Паула изграђене су неколико хидроелектрана, као што су три брата у општинама Андрадина и Переира Баррето, 28 км од ушћа са реком Парана.

Стога смо стигли до краја наше навигације кроз Рио, у општини Итапура, у ушћу реке Тиете са реком Парана.

Речник

Опаљена шума: Нативна вегетација покрива да граничи реке, језера и опруге. Вегетација штити тло од ерозије и када се изречене шуме уклоне, са деловањем кише, седименти (рашчлањено тло) преносе у реке које изазивају њихову силацију.

Боца: Када реке имају своје кревете заузете тла које носе киша, остављајући њихов кревет плитки што може да генерише преливе.



Винхото: Схепхерд и смрдљиви остаци остављени након дестилације ферментираног залиха шећерне трске, како би се добила алкохол за гориво. За сваки литар алкохола произведено 12 литара Винхота одбацује се као остатак и ако се баца у реке озбиљан је извор загађења. Винхото се може користити као ђубриво или производња биоплина.



ЕЦЛУСА: Делује као нека врста лифта да пловила пређу неравнину речне курса прекинута бранима. Они долазе у понашање које се затвара и испуњава или празни све док се не буде на истом нивоу као и водоток који омогућава прегледавање.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira