MENU 2 (L)

Štátne povodia São Paulo

Stav São Paulo, rovnako ako Brazília, slúžia mnohými riekami. Poznámka na nasledujúcej mape sedem povodia, ktoré vypúšťa São Paulo pristane podľa prameňov.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:02-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


Štátne povodia São Paulo

Stav São Paulo, rovnako ako Brazília, slúžia mnohými riekami. Poznámka na nasledujúcej mape sedem povodia, ktoré vypúšťa São Paulo pristane podľa prameňov.



São Paulo State Hydrographic Basin




Rieka a mnoho krajín



Rio Tietê-Sao Paulo




Navigácia po rieke Tietê: od zdroja po ústa

Vyhľadajte rieku Tietê na mape a oblasť, ktorú zaberá váš povodie.

Uvedomili ste si, že je veľmi rozsiahla, s dlhým 1 100 km. Jeho zdroj je v obci Salesópolis, približne 840 m nadmorská výška v Serre do marca. Na mieste zdroja rieky Tietê bol vytvorený Tietê River Park na ochranu a zachovanie vegetácie a riečnych prameňov.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Rieka Tietê prechádza niekoľkými miestami. Kúpi sa 62 obcí a prechádza štátom celý juhovýchodný smer, až kým nenájde rieku Paraná. Rieka Tietê je prítokom rieky Paraná.

Ale prečo rieka robí túto cestu a nie iná, ak je len 22 km od pobrežia? Ak ste odpovedali, že je to kvôli úľavy, máte to správne!

Vody cestujú po zemi z vyššej úrovne na inú nižšiu. Rieka Tietê sa rodí v horskej reliéfnej reliéfu Serry do Mar, na západnom (západnom) svahu a ide dole do dolnej krajiny, až kým nenájde ústa v nízkych krajinách rieky Paraná.

Z tohto dôvodu má úľava veľký vplyv na povodie miesta, pretože je to ten, ktorý určuje limity medzi povodiami, zakladá vodné rozdeľovače a tiež ktorým smerom tieto vody idú.

Sklon medzi deličom vody a hlavnou riekou, cez ktorú sa prítoky bežia.

Sklon - sklon medzi deliteľom vody a hlavnou riekou





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Po svojom kurze rieka prechádza metropolitným regiónom São Paulo a mnoho desaťročí dostáva mestské odpadové kanalizácie a priemyselný odpad z viac ako 30 obcí v regióne. Takže v niektorých bodoch je rieka Tietê úplne znečistená. Vody znečistených riek, okrem zápachu, okrem iného spôsobujú choroby populácie, ako napríklad: hnačka, hepatitída, týfusová horúčka, respiračné ochorenie.

Letecký pohľad na rieku Tietê, v úseku, kde bol nasmerovaný prešiel cez metropolitnú oblasť sp.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




V obci São Paulo je rieka Tietê ohraničená okrajovou cestou Tietê Marginal Express, ktorá spolu s okrajovým Pinheirosom tvorí hlavný cestný systém mesta. Na brehu okrajovej cesty bola rieka nasmerovaná, zdroj použitý na zabránenie konštantným povodniam, ku ktorým došlo v tejto oblasti.

Povodne alebo povodne sú prírodnými javmi transakcie riečnej vody v obdobiach intenzívnych a nepretržitých zrážok, ale sú zhoršené ľudským rušením, ako napríklad: okupácia okrajov rieky, vodotesnosť v pôde, pobrežie lesa, sušení a akumulácia odpadu hodených do riek.




Podľa spoločnosti Environmental Sanitation Technology Company (CETESB) 36% znečistenia Tietê pochádza z odpadu vyhodeného na uliciach, ktoré sa berú zrážkami do prielezov, potokov a koncov v Riu.



Hromadenie znečisťujúcich látok vo vode, najmä domácich detergentov, spôsobuje výskyt penov v rieke neďaleko Pirapora do Bom Ježišovej priehrady.

V obci Pirapora do Bom Ježišu majú vody rieku Tietê peny.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Po svojej trase vo vnútri rieka dostáva viac agresie z poľnohospodárstva: pesticídy, ktoré sú prepravované dažďovou vodou, a vinker vyhodený niektorými rastlinami alkoholu a cukru.

Na najdôležitejšej trase štátu a s prínosom prítokov a zrážok sa kvalita vody rieky Tietê zlepšuje, ako vidíte v turistickom meste Barra Bonita, ktorá sa nachádza na brehoch rieky, kde je je najstaršia Latinská Amerika Eclusa, ktorá umožňuje navigáciu a vysídlenie tovaru do rieky Paraná, obehu známeho ako vodná cesta Tietê Paraná.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




Eclusa, postavená na rieke Tietê v Barra Bonita, umožňuje plavidlám vyhrať 26 -meter -vysokú nerovnosť, ktorá bola vytvorená s výstavbou hydroelektrického závodu.




< /mp -img>

Eclusa, postavená na rieke Tietê v Barra Bonita




V celej rieke Tietê, ako aj ďalšie rieky zo São Paula, bolo postavených niekoľko vodných rastlín, ako napríklad traja bratia v obciach Andradiny a Pereira Barreto, 28 km od sútoku s riekou Paraná.

Preto sme dosiahli koniec našej navigácie cez Rio, v obci Itapury, v sútoku rieky Tietê s riekou Paraná.

Glosár

Riparian Forest: Pôvodná vegetácia pokrýva, ktorá hraničí s riekami, jazerami a prameňmi. Vegetácia chráni pôdu pred eróziou a keď sa odstránia pobrežné lesy, s pôsobením dažďov sa sedimenty (dezagregovaná pôda) prepravujú do riek a spôsobujú ich siltovanie.

Fľaša: Keď majú rieky svoje postele obsadené pôdami prepravovanými dažďami, pričom ich posteľ nechajú plytkejšie, čo môže generovať preteky.



Vinhoto: Pastier a páchnuce zvyšky zostali po destilácii fermentovanej zásoby cukrovej trstiny, aby sa získal alkohol s palivom. Pre každý liter alkoholu vyrobených 12 litrov Vinhoto sa vyradí ako zvyšky, a ak je hodený do riek, je vážnym zdrojom znečistenia. Vinhoto sa môže použiť ako výroba hnojív alebo bioplynu.



ECLUSA: Pôsobí ako druh výťahu, aby plavidlá prešli nerovnomernosťou riečneho kurzu prerušeného priehradami. Prichádzajú v správaní, ktoré sa zatvára a vypúšťa alebo vyprázdňuje, až kým nebude na rovnakej úrovni, ako vodný tok, ktorý umožňuje prehliadanie pokračovať.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira