MENU 4 (L)

São Paulo State Watersheds

De staat São Paulo wordt, net als Brazilië, bediend door vele rivieren. Let op de volgende kaart de zeven stroomgebieden die de São Paulo landen volgens de strengen.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:02-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


São Paulo State Watersheds

De staat São Paulo wordt, net als Brazilië, bediend door vele rivieren. Let op de volgende kaart de zeven stroomgebieden die de São Paulo landen volgens de strengen.



São Paulo State Hydrographic Basin




Een rivier en veel landschappen



Rio Tietê-Sao Paulo




Navigeren door de rivier de Tietê: van bron tot mond

Zoek naar de Tietê -rivier op de kaart en het gebied dat uw stroomgebied bezet.

Je realiseerde je dat het erg uitgebreid is, met 1 100 km lang. De bron bevindt zich in de gemeente Salesópolis, ongeveer 840 m hoogte in Serra do Mar.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




De rivier de Tietê kruist verschillende locaties. Het baadt 62 gemeenten en kruist de staat alle zuidoostelijke richting totdat het de Paraná -rivier vindt. De rivier de Tietê is een zijrivier van de rivier de Paraná.

Maar waarom maakt de rivier dit pad en niet een andere, als het slechts 22 km van de kust ligt? Als je antwoordde dat het vanwege de opluchting komt, heb je het goed!

De wateren reizen de grond van een hoger niveau naar een ander lager. De rivier de Tietê wordt geboren in de bergachtige opluchting van Serra Do Mar, in de westelijke (westelijke) helling, en gaat neer naar het steeds lager land totdat het zijn mond vindt in de lage landen van de Paraná -rivier.

Dat is de reden waarom de opluchting een grote invloed heeft op het stroomgebied van een plaats, omdat het degene is die de grenzen tussen de bassins bepaalt, waterdividers vaststelt en ook naar welke richting deze wateren gaan.

De helling tussen de waterverdeler en de hoofdrivier waardoor de zijrivieren lopen wordt Strand genoemd.

Helling - helling tussen de waterverdeler en de hoofdrivier





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Na zijn loop kruist de rivier de grootstedelijke regio van São Paulo en ontvangt al tientallen jaren stedelijke rioleringsafvoer en industrieel afval van meer dan 30 gemeenten in de regio. Dus op sommige punten is de rivier de Tietê volledig vervuild. De wateren van vervuilde rivieren, naast de slechte geur, veroorzaken ziekten voor de bevolking zoals: diarree, hepatitis, tyfus, ademhalingsziekte, onder andere.

Luchtaanzicht van de rivier de Tietê, in het stuk waar deze werd gekanaliseerd door het oversteken van de grootstedelijke regio van SP.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




In de gemeente São Paulo wordt de rivier de Tietê begrensd door de Tietê Marginal Express Road die samen met marginale Pinheiros het hoofdwegsysteem van de stad uitmaakt. Aan de oevers van de marginale weg werd de rivier helemaal gekanaliseerd, een bron die werd gebruikt om de constante overstromingen die in het gebied plaatsvonden te voorkomen.

Overstromingen of overstromingen zijn natuurlijke fenomenen van het overbrengen van rivierwater in perioden van intense en continue regenval, maar worden verergerd door menselijke interferentie zoals: bezetting van riviermarges, bodembedreiging, oeverbos, sliping en accumulatie van afval die in de rivieren wordt gegooid.




Volgens het Environmental Sanitation Technology Company (CETESB) is 36% van de Tietê -vervuiling afkomstig van afval die op straat wordt gegooid, dat wordt genomen door regenval naar mangaten, beken en eindigt in Rio.



De accumulatie van verontreinigende stoffen in het water, met name binnenlandse wasmiddelen, veroorzaakt het uiterlijk van schuimen in de rivier in de buurt van de Pirapora Do Bom Jezus Dam.

In de gemeente Pirapora Do Bom Jezus, hebben de wateren van de rivier de Tietê schuimen.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




Na de route in het interieur ontvangt de rivier meer agressies van de landbouw: pesticiden, die worden gedragen door regenwater, en de vinker gedumpt door sommige planten van alcohol en suiker.

In de meest centrale route van de staat en met de bijdrage van zijrivieren en regenval, verbetert de kwaliteit van het water van de rivier de Tietê, zoals u kunt zien in de toeristische stad Barra Bonita, gelegen aan de oevers van de rivier, waar het is de oudste Latijns-Amerika Eclusa, die de navigatie en verplaatsing van goederen naar de Paraná-rivier mogelijk maakt, een circulatie die bekend staat als Tietê-Paraná-waterweg.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




De Eclusa, gebouwd op de rivier de Tietê in Barra Bonita, stelt de schepen in staat om de 26 -meter -hoge oneffenheden te winnen die is gemaakt met de constructie van de hydro -elektrische fabriek.





de eclusa, gebouwd op de rivier de Tietê in Barra Bonita




In de rivier de Tietê, evenals andere rivieren uit São Paulo, werden verschillende waterkrachtcentrales gebouwd, zoals drie broers in de gemeenten Andradina en Pereira Barreto, 28 km van de samenvloeiing met de Paraná -rivier.

Zo bereikten we het einde van onze navigatie door Rio, in de gemeente Itapura, in de samenvloeiing van de rivier de Tietê met de Paraná -rivier.

Woordenlijst

Riparian Forest: Inheemse vegetatie dekt zich aan de grenzen, meren en veren. De vegetatie beschermt de bodem tegen erosie en wanneer de oeverbossen worden verwijderd, met de werking van de regens, worden de sedimenten (uitgesplitste grond) naar de rivieren getransporteerd die hun zilenting veroorzaken.

Fles: wanneer de rivieren hun bedden bezet hebben door bodems die door de regen worden gedragen, waardoor hun bed meer ondiep wordt waardoor overstromen kunnen worden gegenereerd.



Vinhoto: Shepherd en stinkende residu vertrokken na de destillatie van gefermenteerde suikerrietbouillon, om brandstofalcohol te verkrijgen. Voor elke liter alcohol worden 12 liter vinhoto geproduceerd als residu, en als in de rivieren wordt gegooid, is een ernstige bron van vervuiling. Vinhoto kan worden gebruikt als productie van kunstmest of biogas.



ECLUSA: Het fungeert als een soort lift voor schepen om de oneffenheden van een riviercursus over te steken die wordt onderbroken door dammen. Ze komen in een gedrag dat sluit en vult of leegt totdat het op hetzelfde niveau is als de waterloop waardoor het browsen kan doorgaan.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira