MENU 3 (L)

São Paulo Eyalet Havzaları

Brezilya gibi São Paulo eyaleti birçok nehir tarafından hizmet veriyor. Aşağıdaki haritaya dikkat edin São Paulo topraklarını Strands'e göre boşaltan yedi havza.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:02-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


São Paulo Eyalet Havzaları

Brezilya gibi São Paulo eyaleti birçok nehir tarafından hizmet veriyor. Aşağıdaki haritaya dikkat edin São Paulo topraklarını Strands'e göre boşaltan yedi havza.



São Paulo State Hydrographic Basin




Bir nehir ve birçok manzara



Rio Tietê-Sao Paulo




Tietê Nehri'nde gezinmek: Kaynaktan ağza

Haritadaki Tietê Nehri'ni ve havzanızın işgal ettiği alan arayın.

1 100 km uzunluğunda çok geniş olduğunu fark ettiniz. Kaynağı Salesópolis belediyesinde, Tietê Nehri'nin kaynağında Serra Do Mar.'da yaklaşık 840 m yükseklikte, bitki örtüsünü ve nehir yaylarını korumak ve korumak için Tietê Nehri Parkı oluşturuldu.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




Tietê Nehri birkaç yeri geçiyor. 62 belediyeyi banyo yapar ve Paraná Nehri'ni bulana kadar devleti tüm güneydoğu yönünü geçer. Tietê Nehri Paraná Nehri'nin bir koludur.

Ama kıyıdan sadece 22 km uzaklıkta nehir neden bu yolu değil başka bir yolu yapıyor? Bunun rahatlamadan dolayı olduğunu söylediyseniz, doğru anladınız!

Sular zemini daha yüksek bir seviyeden diğerine doğru ilerler. Tietê Nehri, Batı (batı) yamacında Serra Do Mar'ın dağlık rahatlamasında doğar ve Paraná Nehri'nin alçak topraklarında ağzını bulana kadar her zaman alçak karaya iner.

Bu nedenle, kabartmanın bir yerin havzası üzerinde büyük bir etkisi vardır, çünkü havzalar arasındaki sınırları belirleyen, su bölücüler oluşturan ve ayrıca bu suların hangi yöne gittiği.

Su bölücü ile kolların çalıştığı ana nehir arasındaki eğime Strand denir.

Eğim - Su bölücü ile ana nehir arasındaki eğim





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




Dersinin ardından nehir, São Paulo'nun metropol bölgesini geçiyor ve onlarca yıldır bölgedeki 30'dan fazla belediyeden kentsel kanalizasyon deşarjı ve endüstriyel atıklar alıyor. Yani bazı noktalarda Tietê Nehri tamamen kirli. Kirli nehirlerin suları, kötü kokunun yanı sıra, diğerleri arasında ishal, hepatit, tifo ateşi, solunum hastalığı gibi popülasyonda hastalıklara neden olur.

Tietê Nehri'nin hava görünümü, SP'nin metropol bölgesini geçerek kanalize edildiği gerginliğe.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




São Paulo belediyesinde, Tietê Nehri, marjinal Pinheiros ile birlikte şehrin ana yol sistemini oluşturan Tietê Marjinal Express Yolu ile sınırlanmıştır. Marjinal yolun kıyısında, nehir kanalize edildi, bölgede meydana gelen sürekli sellerden kaçınmak için kullanılan bir kaynak.

Taşkınlar veya seller, yoğun ve sürekli yağış dönemlerinde nehir suyunun geçişinin doğal fenomenleridir, ancak nehir kenarlarının işgali, toprak su yalıtımı, nehir kenarı ormanı, siltasyon ve nehirlere atılan çöp birikimi gibi insan müdahalesi ile ağırlaştırılır.




Çevre Sanitasyon Teknolojisi Şirketi'ne (CETESB) göre, tietê kirliliğinin% 36'sı, Rio'da yağmurla, akarsulara ve bitenlere yağışla atılan çöplerden kaynaklanıyor.



Suda kirleticilerin birikmesi, özellikle evsel deterjanlar, Pirapora'nın yakınındaki nehirde köpüklerin ortaya çıkmasına neden olur.

Pirapora belediyesinde İsa'yı bomba yaparak, Tietê Nehri'nin sularının köpükleri vardır.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




İç kısımdaki rotasının ardından nehir tarımdan daha fazla saldırganlık alır: yağmur suyu tarafından taşınan böcek ilaçları ve bazı alkol ve şeker bitkileri tarafından atılan vinker.

Devletin en merkezi yolunda ve kolların ve yağışların katkısıyla, Tietê Nehri'nin suyunun kalitesi, nehrin kıyısında bulunan Barra Bonita'nın turistik şehri Barra Bonita'da görebileceğiniz gibi, Malların Tietê-Paraná su yolu olarak bilinen bir dolaşım olan Paraná Nehri'ne navigasyon ve yer değiştirmesine izin veren en eski Latin Amerika Eclusa'dır.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




Barra Bonita'daki Tietê Nehri üzerine inşa edilen Eclusa, gemilerin hidroelektrik bitkinin yapımı ile yaratılan 26 metrelik yüksek eşitsizliği kazanmasına izin veriyor.




< /mp -img>

tietê nehri üzerine inşa edilen eclusa




Tietê Nehri'nin yanı sıra São Paulo'nun diğer nehirleri boyunca, Paraná Nehri ile birleşmeden 28 km uzaklıktaki Andradina ve Pereira Barreto belediyelerindeki üç kardeş gibi birkaç hidroelektrik bitki inşa edildi.

Böylece, Itapura belediyesinde, Tietê Nehri'nin Paraná Nehri ile birleşmesinde Rio üzerinden navigasyonumuzun sonuna ulaştık.

Sözlük

Nehır kıyısı ormanı: Nehirler, göller ve yayları sınırlayan yerli bitki örtüsü. Bitki örtüsü toprağı erozyondan korur ve nehir kıyısı ormanları çıkarıldığında, yağmurların etkisi ile sedimanlar (ayrıştırılmış toprak) siltasyonlarına neden olan nehirlere taşınır.

Şişe: Nehirler, yağmurlar tarafından taşınan topraklar tarafından işgal edildiğinde, yataklarını daha sığ bırakarak taşmalar üretebilir.



Vinhoto: Fermente şeker kamışı stokunun damıtılmasından sonra kalan çoban ve kokulu kalıntı, yakıt alkolü elde etmek için. 12 litre üretilen her litre alkol için vinhoto kalıntı olarak atılır ve nehirlere atılırsa ciddi bir kirlilik kaynağıdır. Vinhoto gübre veya biyogaz üretimi olarak kullanılabilir.



Eclusa: Gemilerin barajlarla kesintiye uğradığı bir nehir parkurunun eşitsizliğini geçmesi için bir tür asansör görevi görür. Göz atmanın devam etmesini sağlayan su yoluyla aynı seviyeye gelene kadar kapanan ve dolduran veya boşaltan bir davranışta gelirler.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira