MENU 3 (L)

São Paulo State Watersheds

São Paulo államát, akárcsak Brazíliát, sok folyó szolgálja. MEGJEGYZÉS A következő térképen a São Paulo földeket a szálak szerint kiürítő hét vízgyűjtő.



São Paulo State Hydrographic Basin



Sanderlei Silveira ® - 2023-09-20T17:03-03:00 - US L

#sanderlei #lyrics #TikTok


São Paulo State Watersheds

São Paulo államát, akárcsak Brazíliát, sok folyó szolgálja. MEGJEGYZÉS A következő térképen a São Paulo földeket a szálak szerint kiürítő hét vízgyűjtő.



São Paulo State Hydrographic Basin




Folyó és sok táj



Rio Tietê-Sao Paulo




A Tietê folyó navigálása: a forrástól a szájig

Keresse meg a Tietê folyót a térképen és azt a területet, amelyet a vízgyűjtő elfoglal.

Rájöttél, hogy ez nagyon kiterjedt, 1 100 km hosszú. Forrása a Salesópolis önkormányzatában található, körülbelül 840 méter magasságot a Serra -ban, a Tietê folyó forrásának helyén, a Tietê folyó parkot a vegetáció és a folyó rugók védelme és megőrzése érdekében hozták létre.





Tietê river source in Salesópolis, Serra do Mar.




A Tietê folyó több helyet keresztez. 62 önkormányzat fürdik, és egész délkeleti irányt keresztezi az államot, amíg meg nem találja a Paraná folyót. A Tietê folyó a Paraná folyó mellékfolyója.

De miért teszi a folyó ezt az utat, és nem egy másikat, ha csak 22 km -re van a parttól? Ha azt válaszolta, hogy a megkönnyebbülés miatt van, akkor rendben van!

A vizek magasabb szintről egyre alacsonyabbra haladnak a talajon. A Tietê folyó a Serra do Mar hegyvidéki megkönnyebbülésében született, a nyugati (nyugati) lejtőn, és az egyre alsó földre megy, amíg a szájának a Paraná folyó alacsony földterületén találja meg a száját.

Ez az oka annak, hogy a megkönnyebbülés nagy hatással van egy hely vízgyűjtőjére, mivel ez határozza meg a medencék közötti korlátokat, létrehozza a víz elválasztóit, és azt is, hogy melyik irányba halad ezek a vizek.

A vízszivárgás és a fő folyó közötti lejtőt, amelyen keresztül a mellékfolyók futnak, Strandnek hívják.

Lejtő - meredekség a víz elválasztó és a fő folyó között





The slope between the water divider and the main river through which the tributaries run is called strands.




A folyó után a folyó keresztezi São Paulo nagyvárosi régióját, és évtizedek óta városi szennyvízkibocsátást és ipari hulladékokat kap a régió több mint 30 önkormányzatából. Tehát bizonyos pontokban a Tietê folyó teljesen szennyezett. A szennyezett folyók vizei, a rossz szaga mellett, olyan betegségeket okoznak, mint például: hasmenés, hepatitis, tyfoid láz, légzőszervi betegség.

A Tietê folyó légi felvétele, a szakaszon, ahol azt az sp.



Aerial view of the Tietê River, in the stretch where it was channeled by crossing the metropolitan region of sp.




São Paulo önkormányzatában a Tietê folyót a Tietê Marginal Express Road határolja, amely a marginális Pinheiros -szal együtt alkotja a város főútrendszerét. A marginális út partján a folyót mind csatornázták, egy erőforrás, amely a környéken bekövetkezett állandó áradások elkerülésére szolgál.

Az áradások vagy árvizek a folyóvíz átmenő vízének természetes jelenségei intenzív és folyamatos esőzések során, de súlyosbítják az emberi beavatkozás, például: a folyókba dobott folyógörök, a talaj vízszigetelése, a parti erdők, a folyókba dobott szemét felhalmozódása.




A Környezetvédelmi Szankciós Technológiai Társaság (CETESB) szerint a Tietê szennyezés 36% -a az utcákon dobott szemétből származik, amelyet csapadék vesz fel a Manholes, a patakok és a Rio -ban.



A szennyező anyagok felhalmozódása a vízben, különösen a háztartási mosószerek, a habok megjelenését okozza a Pirapora do Jesus gát közelében lévő folyóban.

A Pirapora önkormányzatában Jézusban a Tietê folyó vizeinek habok vannak.



in the municipality of Pirapora do Bom Jesus, the waters of the Tietê river have foams.




A belső térben történő útját követően a folyó több agressziót kap a mezőgazdaságtól: peszticidek, amelyeket esővíz hordoz, és a vinker néhány alkohol- és cukornövény által dobott.

Az állam legegyszerűbb útján, valamint a mellékfolyók és az esőzések hozzájárulásával a Tietê folyó vízének minősége javul, amint az a folyó partján található Barra Bonita turisztikai városában látható, ahol ez a legrégebbi Latin-Amerika Eclusa, amely lehetővé teszi az áruk navigációját és elmozdulását a Paraná folyóba, a Tietê-Paraná vízútnak nevezett forgalomba.



View of the Tietê River in the municipality of Barra Bonita.




A Barra Bonitában, a Tietê folyón épített Eclusa lehetővé teszi a hajók számára, hogy megnyerjék a 26 méter magas egyenetlenséget, amelyet a vízvízgyár építésével hoztak létre.




< /MP -IMG>

Az Eclusa, a Tietê folyón, a Barra Bonita -ban,




A Tietê folyó egész területén, valamint a São Paulo -i folyók egész területén számos vízerőművet építettek, például három testvér Andradina és Pereira Barreto településeiben, 28 km -re a Paraná folyóval való összefolyástól.

Így elértük a navigáció végét Rio -n keresztül, Itapura településen, a Tietê folyó és a Paraná folyó összefolyásában.

Szójegyzék

Városi erdő: A folyók, tavak és rugók szegélyeit határoló natív vegetációs burkolat. A vegetáció megvédi a talajt az eróziótól, és amikor a part menti erdőket eltávolítják, az esők hatására, az üledékeket (diszmegrált talajt) a folyókba szállítják, ami a zsicionálást okozza.

Üveg: Amikor a folyók ágyaikat az esők által szállított talajok foglalják el, így az ágyuk sekélyebbé válik, ami túlcsordulást eredményezhet.



Vinhoto: A pásztor és a büdös maradék maradt az erjesztett cukornádállomány desztillációja után, hogy az üzemanyag -alkohol. Minden egyes alkohollal előállított alkoholos liter esetében 12 liter vinhoto -t dobnak el maradékként, és ha a folyókba dobják, komoly szennyezés forrása. A Vinhoto felhasználható műtrágyaként vagy biogáztermelésként.



ECLUSA: Ez egyfajta liftként szolgál a hajók számára, hogy átlépjék a gátak által megszakított folyami pálya egyenetlenségét. Olyan viselkedésben jönnek be, amely bezárja és kitölti vagy kiürül, amíg az ugyanolyan szintű, mint a vízfolyás, amely lehetővé teszi a böngészés folytatódását.




Sanderlei Silveira

#sanderlei

Restaurantes Joinville

PDF Download

Educacional - Sanderlei Silveira