MENU

Permission to Dance 「Текст од песна」 - Македонски превод - BTS

It's the thought of being young
When your heart's just like a drum
Beating louder with no way to guard it
When it all seems like it's wrong


Permission to Dance 「Текст од песна」 - BTS

It's the thought of being young
When your heart's just like a drum
Beating louder with no way to guard it
When it all seems like it's wrong
Just sing along to Elton John
And to that feeling, we're just getting started

[Pre-Chorus: Jimin, Jin]
When the nights get colder
And the rhythms got you falling behind
Just dream about that moment
When you look yourself right in the eye, eye, eye
Then you say[Chorus: Jung Kook, V]
I wanna dance
The music's got me going
Ain't nothing that can stop how we move, yeah
Let's break our plans
And live just like we're golden
And roll in like we're dancing fools

[Post-Chorus: Jimin, RM, Jin]
We don't need to worry
Cause when we fall, we know how to land
Don't need to talk the talk, just walk the walk tonight
Cause we don't need permission to dance[Verse 2: j-hope, SUGA, Jung Kook]
There's always something that's standing in the way
But if you don't let it phase ya
You'll know just how to break
Just keep the right vibe, yeah
Cause there's no looking back
There ain't no one to prove
We don't got this on lock (Yeah)

[Pre-Chorus: V, Jung Kook, Jimin]
The wait is over
The time is now so let's do it right, mm (Yeah)
Yeah we'll keep going


And stay up until we see the sunrise (Yeah)
And we'll say

[Chorus: V, Jin]
I wanna dance
The music's got me going
Ain't nothing that can stop how we move, yeah
Let's break our plans
And live just like we're golden
And roll in like we're dancing fools

[Post-Chorus: Jung Kook, j-hope, Jimin]
We don't need to worry
Cause when we fall, we know how to land


Don't need to talk the talk, just walk the walk tonight
Cause we don't need permission to dance

[Bridge: Jin, Jung Kook]
Da-na-na-na-na-na-na
Da-na-na-na-na-na-na
Da-na-na-na-na-na-na
No, we don't need permission to dance
Da-na-na-na-na-na-na (Hey)
Da-na-na-na-na-na-na
Da-na-na-na-na-na-na

[Pre-Chorus: Jimin, V]
Well, let me show ya


That we can keep the fire alive
Cause it's not over
Till it's over, say it one more time
Say

[Chorus: Jung Kook, Jimin]
I wanna dance
The music's got me going (Music's got me going)
Ain't nothing that can stop how we move, yeah (Hey, yeah)
Let's break our plans
And live just like we're golden (Ooh)
And roll in like we're dancing fools (Like we're dancing fools)

[Post-Chorus: Jin, SUGA, V, Jung Kook]


We don't need to worry
Cause when we fall, we know how to land (We know how to land)
Don't need to talk the talk, just walk the walk tonight (Ooh)
Cause we don't need permission to dance


Permission to Dance 「Текст од песна」 - Македонски превод - BTS


Тоа е помислата да се биде млад
Кога твоето срце е исто како тапан
Погласно тепање без начин да го чувам
Кога се чини дека сето тоа е погрешно
Само пејте му на Елтон Johnон
И на тоа чувство, само што започнуваме

[Пред-рефрен: iminимин, Jinин]
Кога ноќите ќе станат постудени


И ритамите ве натераа да заостанете
Само сонувај за тој момент
Кога ќе се погледнете себеси право во очи, око, око
Тогаш велиш

[Рефрен: Јунг Кук, В]
Сакам да танцувам
Музиката ме натера да одам
Зарем ништо не може да запре како се движиме, да
Да ги срушиме нашите планови
И живеј исто како што сме златни
И навивај се како да танцуваме будали

[Пост-рефрен: iminимин, Р.М., Jinин]


Не треба да се грижиме
„Затоа што кога ќе паднеме, знаеме како да слетаме
Не треба да зборувате за говорот, само прошетајте ја прошетката вечерва
„Затоа што не ни треба дозвола за танцување

[Стих 2: ј-надеж, СУГА, Јунг Кук]
Секогаш има нешто што стои на патот
Но, ако не го оставиш да ти залути
Knowе знаете само како да се скршите
Само задржете ја вистинската атмосфера, да
„Затоа што нема враќање назад
Нема кој да докаже
Ова не го добивме на заклучување (Да)


[Пред-рефрен: В, Јунг Кук, iminимин]
Чекањето заврши
Времето е сега, ајде да го сториме тоа како што треба, мм (Да)
Да, ние ќе продолжиме
И остани буден додека не го видиме изгрејсонцето (Да)
И ние ќе кажеме

[Рефрен: В, Jinин]
Сакам да танцувам
Музиката ме натера да одам
Зарем ништо не може да запре како се движиме, да
Да ги срушиме нашите планови
И живеј исто како што сме златни
И навивај се како да танцуваме будали[Пост-рефрен: Јунг Кук,--надеж, iminимин]
Не треба да се грижиме
„Затоа што кога ќе паднеме, знаеме како да слетаме
Не треба да зборувате за говорот, само прошетајте ја прошетката вечерва
„Затоа што не ни треба дозвола за танцување

[Мост: Jinин, Јунг Кук]
Да-на-на-на-на-на-на
Да-на-на-на-на-на-на
Да-на-на-на-на-на-на
Не, не ни треба дозвола за танцување
Да-на-на-на-на-на-на (еј)
Да-на-на-на-на-на-на


Да-на-на-на-на-на-на

[Пред-рефрен: iminимин, В]
Па, дозволете ми да ви покажам
Дека можеме да го одржиме огнот жив, мм
„Затоа што не е готово
Додека не заврши, кажете го тоа уште еднаш
Рече

[Рефрен: Јунг Кук, iminимин]
Сакам да танцувам
Музиката ме натера да одам (Музиката ме натера да одам)
Не е ништо што може да запре како се движиме, да (еј, да)
Да ги срушиме нашите планови


И живеј исто како што сме златни (Ох)
И навивај се како да танцуваме будали (како да танцуваме будали)

[Пост-рефрен: Jinин, СУГА, В, Јунг Кук]
Не треба да се грижиме
„Затоа што кога ќе паднеме, ние знаеме како да слетаме (Знаеме како да слетаме)
Не треба да зборуваме за говорот, само прошетај вечерва (Ох)
„Затоа што не ни треба дозвола за танцување